Skautujem doma: Čo priniesli tieto dni?

  Skautujem doma
1666

Máme za sebou už niekoľko dní obmedzenej skautskej činnosti a pobytu doma. Veríme, že príspevky kampane Skautujem doma vás inšpirujú a pomáhajú vám v týchto časoch. Dnes vám prinášame výber niekoľkých aktivít, ktoré prišli od ďalších skautov a skautiek.

Naši členovia a členky sa nenudili a mnohí pre svoje družiny pripravili naozaj zaujímavé kúsky. Vyberáme z nich tieto:

  • Aktivita pre 3 vekové kategórie od Viky z Kežmarku: Naša skautská sestra Viky Galliková z kežmarského zboru vytvorila program s názvom Boj proti koronavírusu a nude v troch verziách – pre vĺčatá a včielky, skautov a skautky a rangerov a rangerky. Môžete si ich stiahnuť tu:
  • Mini-spoločenská hra, ktorú vytvorila sestra Maca z Bratislavy: Pravidlá – hádže sa kockou, hráč postupuje podľa padnutého čísla. Ak prídete na políčko, kde neviete odpovedať alebo danú činnosť urobiť, musíte ísť o pole rovnakej farby dozadu a splniť prvú alebo poslednú úlohu tejto farby. Vyhráva prvý v cieli – a každý, kto hra!
  • Lentilkový týždeň od sestry Ihličky z Prešova: Každý deň má priradenú jednu farbu, nedeľa je farebná. V daný deň sa skús obliecť podľa vybranej farby a nájsť doma knihu v tej farbe a prečítaj, alebo prelistuj si ju. Môžeš si aj skúsiť nakresliť obrázok iba touto farbou.
    Hlavne sa zabav pri hľadaní farieb, zapoj súrodencov a porovnajte si, aké knihy ste si našli. A teš sa z toho, aký farebný je svet okolo nás. Každá farba je dôležitá, ale spolu dokážu ešte viac – vytvárajú dokonalé diela.

  • Online hra „Na dráte“ od brata Blonďáka z Nemšovej: Rýchla a akčná hra vhodná pre väčší počet ľudí spojených cez konferenčný hovor.
  • Kreatívna aktivita od sestry Jenny z Bratislavy: Pomerne dosť ľudí zaujala výzva Antivírus, ktorej súčasťou je vypiť každý deň aspoň pol litra teplého čaju. A keďže sa blíži Veľká noc, čo takto vyrobiť veľkonočné pozdravy? Návod slúži ako inšpirácia aj pre výrobu narodeninových pozdravov alebo „kariet“ pre rôzne iné príležitosti alebo len pre potešenie. Možnosti siahajú tak ďaleko, ako to dovolí naša myseľ.

Nezabudnite tiež, že môžete splniť voľný programový modul Koronténa od 10. zboru Trstená!

Na záver si môžete pozrieť niekoľko fotiek
z plnenia VPM Koronténa.

Predseda Programovej rady Slovenského skautingu.
ZDIEĽAŤ