4. zborový BeatPles 104. zboru skautov Bratislava – Ružinov – 4. 2. 2012

Reportáž
4455

Štvrtý ročník plesu skautov z bratislavského Ružinova je za nami. Tento rok to nebola Pomáda, 20’s či odovzdávanie Oscarov. Ples sa niesol v znamení legendárnej skupiny The Beatles, ktorej meno sa ukrývalo aj v jeho názve BeatPles. Ako sa stalo v minulých rokoch zvykom, celý program, spolu s tanečnými kolami, bol zladený do spomínanej témy.

Ples otvoril krátky úvodný dokument vo forme videa o legendárnej skupine, čo ľudí jemne vtiahlo do atmosféry. Hneď na to zahrala skupina Os, traja mladíci s beatlesáckym nádychom, dve úvodné piesne od The Beatles. Živá hudba bola tohoročnou novinkou, ktorá sa veľmi osvedčila. Kapela hrala do tanca počas niektorých tanečných kôl, kedy sa ľudia mohli do sýta vytancovať. Ich repertoár, zostavený najmä zo skladieb The Beatles, Elvisa Presleyho či iných rock ‘n rollových skladieb, dodal tanečným kolám veľké oživenie.

Po úvodnom tancovaní sa začala podávať večera. Tentokrát to boli francúzske bagetky plnené či už vegetariánskymi syrmi a zeleninou, alebo rôznymi šunkami a dresingmi. Nechýbali ani chutné zákusky a samozrejme, nápoje každého druhu.

Prestávky medzi tanečnými kolami boli vyplnené programom, ktorý už tradične pripravili skauti zo 104. zboru. Predstavili sa tanečné čísla, ďalšie videá, zborová kapela „2. nácvik“ a samozrejme, už osvedčená tombola.

Účastníci plesu mohli využiť služby fotografa a dať si spraviť fotku v „dobovom kútiku“ – na mieste, ktoré je každoročne určené práve na fotenie v štýle témy plesu.

Celý ples bol sprevádzaný rodinnou atmosférou 104. zboru. Všetci si mohli prísť na svoje či už v programe, jedle a prirodzene, v tom najhlavnejšom – tancovaní.


Foto: Marián Suvák – Punťo