Pozrime sa… na Radcovské fórum 2023

  Akcia, Program
690
Foto: Matúš Mahút

Radcovské fórum, najväčšiu národnú akciu s dlhoročnou tradíciou, máme opäť za sebou. Tentokrát sa konala v chatovom areáli v Sládkovičove, kde sa stretlo vyše 100 mladých radcov, aby prežili nezabudnuteľné zážitky, našli nové priateľstvá a inšpirovali sa množstvom praktických prednášok a workshopov. Pozrite sa s nami, ako vyzeralo Radcovské fórum a čo sa dialo počas štyroch dní.

Tohtoročná téma sa niesla v duchu dystopickej budúcnosti. Vo svete, v ktorom ľudia vymenili svoje city za pokoj a pohodu a vzdali sa slobodnej vôle, sa malá skupinka učila znova precítiť, rozlišovať a vyrovnávať sa so svojím vnútorným prežívaním.

Foto: Matúš Mahút
Foto: Matúš Mahút

Nechýbali ani tradičné skautské hry, ktoré nabrali na atmosfére vďaka množstvu účastníkov, ktorí sa Radcovského fóra ročne zúčastnia. Účastníci mali možnosť stretnúť inšpiratívnych skautov z celého Slovenska. Nadobudli nové priateľstvá, skúsenosti a zážitky na celý život. Či už to bolo prácou v skupinách, alebo pri hrách, kde sa zúčastnil úplne každý. Radcovské fórum je jednou z akcií, z ktorých každý odchádza s množstvom nových priateľstiev.

Foto: Matúš Mahút
Foto: Matúš Mahút

Ako každý rok, tak aj tento, mali účastníci možnosť pracovať na svojich nápadoch a posúvať svoje myšlienky medzi ostatných. Rozvíjanie, nielen kreatívne, ale aj sebaprezentovanie a presadzovanie svojich nápadov bolo súčasťou programu a pestrých aktivít pripravených pre aktívnych radcov a radkyne.

Foto: Matúš Mahút
Foto: Matúš Mahút

Workshopy a družinové nápadíky v rámci programu slúžia účastníkom na načerpanie nových skúseností a nápadov, ktoré si môžu preniesť do vlastných družín, oddielov a zborov. Ponuka je vždy veľmi pestrá a každý účastník má možnosť výberu.

Foto: Matúš Mahút

Pre osvieženie programu Radcovské fórum ponúka prednášky od externistov. Každá prednáška sa venuje inej problematike a účastníci nadobudnú informácie k danej téme od odborníkov. V rámci prednášok prebiehajú diskusie, počas ktorých sami účastníci môžu prispievať vlastnými skúsenosťami a zážitkami z praxe. 

Foto: Matúš Mahút

Každoročnou tradíciou Radcovského fóra je protest, ktorý je obľúbenou aktivitou veľkého množstva účastníkov. Akcia naberá na atmosfére každou etapovou časťou programu. 

Foto: Matúš Mahút

Skvelí ľudia, dobrá nálada, zábava, smiech, zážitky a dobrodružstvo. TO JE RADCOVSKÉ FÓRUM. 

Fotografie realizované s finančnou podporou predsedu vlády Slovenskej republiky.

ZDIEĽAŤ