Vyjadrite svoj názor o duchovne v skautingu a prežite pôstne obdobie

  Duchovno
539

Hoci sa pôstne obdobie každoročne opakuje, neustále nám prináša nové impulzy na vnútornú premenu a rast, ktoré sú v centre skautingu. Pôst, rovnako ako duchovný rozvoj, však nie je príležitosťou len pre veriacich. Tohtoročné obdobie prináša možnosti, ako vyjadriť svoj názor na skautské duchovno a prispieť tak k otvorenému dialógu. Preskúmajte tohtoročnú ponuku a prežite pôstne obdobie naplno!

Skautské duchovno je ešte stále pálčivou témou, ktorá sa pravidelne objavuje pri mnohých príležitostiach. Duchovná rada sa preto rozhodla využiť pôstne obdobie na zmapovanie postojov a názorov skautov všetkých vekových kategórií na všetkých úrovniach, aby tak mohla lepšie odpovedať na aktuálne potreby členov skautingu. Využite túto príležitosť a vyplňte krátky anonymný dotazník, prostredníctvom ktorého môžete otvorene vyjadriť svoj názor na akúkoľvek tému z duchovna. Môže to byť tiež príležitosťou na krátke stíšenie sa a reflexiu, čo pre vás znamená skautské duchovno a ako v tejto oblasti aj naďalej rásť.

Dotazník môžete nájsť na tomto odkaze👈 a je určený každému skautovi s chuťou vyjadriť svoj názor.

Okrem toho vám dávame do pozornosti nové publikácie z dielne Duchovnej rady – 100 aktivít na rozvoj duchovna a Metodiku duchovného rozvoja, ktorými môžete spoznať skautské duchovno ešte viac. Obe publikácie sú tiež skvelou príležitosťou na neformálne duchovné aktivity pre vašu družinu či zbor. 

Publikácie sú voľne dostupné a nájsť ich môžete online:

100 aktivít na rozvoj duchovna👈

Metodika duchovného rozvoja👈

Skauti, ktorí by mali záujem o zamyslenia a aktivity s katolíckym zameraním z dielne ICCS/ ICCG, môžu kontaktovať Národného kaplána emailom na narodnykaplan@skauting.sk

predsedníčka Duchovnej rady
ZDIEĽAŤ