Zahraničné novinky 2/2022

  Pozvánka, Zahraničie
672

Zahraničná rada Slovenského skautingu Vám prináša tie najdôležitejšie novinky z diania svetových skautských organizácií WOSM, WAGGGS A ICCS/ICCG, ktorých sme ako Slovenský skauting členom.

Deň Zamyslenia 2022

Deň, kedy všetky skautky sveta rozmýšľajú nad spoločným problémom sa blíži! Nenechajte si ujsť aktivitový balíček Dňa zamyslenia 2022 kompletne preložený do slovenčiny.

iSCOUT 2022

V marci nás čaká perfektná medzinárodná internetová skautská akcia s názvom iSCOUT. Táto hra určená pre starších skautov je plná tímovej práce, hier, kreatívnych úloh a hlavolamov. Vezmi svoj (minimálne 8-členný) tím a poď súťažiť s ďalšími tisíckami skautov z celého sveta!

Svetové jamboree 2023 – Kórea

Zháňame účastníkov a patrol leadrov! Už po 25-krát sa uskutoční svetové jamboree a ty môžeš byť pri tom! Ak máš zatiaľ prázdny kalendár na leto 2023, tak čítaj ďalej.

  • Kto: účastníci (14 – 17 rokov počas jamboree), IST (18+ počas jamboree)
  • Kde: SaeManGeum, Južná Kórea
  • Kedy: 1. – 12. august 2023
  • Koľko: účastnícky poplatok 450€ + cestovné
  • Prečítaj si viac o jamboree tu.
  • Prihlasovať sa môžete pomocou formulára.

Explorer belt 2022

Nenechaj si ujsť najväčší skautský puťák tento rok na hraniciach s Poľskom! Prihlás seba a svojich kamošov do 1. apríla 2022. A to nie je vtip!

KISC 100 – storočnica skautského centra!

NAJSTARŠIE SKAUTSKÉ CENTRUM OSLÁVI STOROČNICU!

Budúci rok si bude medzinárodné skautské centrum v Kanderstegu pripomínať 100 rokov od svojho založenia. Vyvrcholením osláv bude takmer dvojtýždňové jamboree pod názvom Kander100!

  • Kedy: 27.7. – 8.8.2023
  • Koľko: cena pre účastníkov zo Slovenska (cenová skupina „C“) začína už na 325€, čo je na pobyt v srdci švajčiarskych Álp pomerne priaznivé.
  • Viac informácií nájdete tu.

 Záujemcovia by sa mali poponáhľať, prihlasovanie končí už čoskoro!

Súťaživé duše však majú do 12.03.2022 jedinečnú príležitosť dostať sa na jamboree aj s kamarátom úplne ZADARMO, vrátane dopravy! Viac informácií o KISC100! Challenge nájdete tu.

POZOR!

Páčia sa ti Zahraničné novinky? Pridaj sa do facebookovej skupiny Medzinárodná dimenzia skautingu, kde budeš dostávať spoľahlivé informácie o príležitostiach v zahraničí každý týždeň.