Mekka zahraničného skautingu

  Zahraničie
1297
1st August celebrations at KISC

Kde bolo, tam bolo, za hranicami Švajčiarska a slovenského skautingu, kde ružová je stále in a naokolo samý sc-out, v malej dedinke Kandersteg v srdci Švajčiarskych Álp si našiel domov sen. Sen Lorda Baden-Powella o mieste, kde atmosféra a duch Jamboree môže prebývať 365 dní v roku. Žije už 95 rokov a nesie meno: Kandersteg International Scout Centre.

Centrum má kapacitu 355 postelí a 1200+ miest pre táborníkov. Nachádza sa 65 km od Bernu a je ľahko dostupný vlakom a autom. Najbližšie letiská sú v Zurichu, Ženeve, Miláne, Baseli. Od každého letiska je to v podstate rovnako, 3 hodinky vlakom.

Program

Centrum ponúka cez 130 aktivít, ktoré sú buď vedené doborvoľníkmi alebo sú pripravené tak, že vodca s pomocou poskytnutých/ stiahnuteľných inštrukcii vie danú aktivitu viesť aj sám. Program centra je zameraný na hlavné témy ako je:

  • dobrodružstvo v horách (turistika, lezenie, vodné aktivity, návšteva horských chát, teambuildingové aktivity a hry apod.)
  • eko program (solárne workshopy, spoznávanie fauny a flóry Álp, hravé aktivity o nahraditeĺných zdrojoch energie a pod.)
  • medzinárodné priateľstvo (hry a súťaže s ostatnými táborníkmi, workshopy o medzinárodnom skautingu, o programoch WOSM, service projekty a pod.)
  • unikátne švajčiasky program (aktivity zamerané na spoznávanie švajčiaskej kultúry a dedičtva)

Je si naozaj z čoho vyberať. Aby sme nezabudli.. dá sa samozrejme prísť aj v zime, či stráviť slovenské jarné prádzniny po švajčiarsky a skautsky. Snehu je tu dosť až do konca Marca. Lyžiarske stredisko je priamov dedine a zimná príroda sa dá využiť aj na túry, či zimné športy ako bežkovanie, sánkovanie, curling, korčuľovanie a pod.

International Rover Week

Rok osláv roverningu môžeš završiť práve v Kanderstegu s rovermi z rôznych kútov sveta. Ponúka sa ti skvelá a populárna roverská akcia International Rover Week – týdeň plný zimných aktivít, dobrého skautského spoločenstva a novoročných ohňostroj nad Alpami. Cena akcie je približne 400 Eur vrátane, ubytovania, stravovania a celého programu. Viac info nájdeš tu.

Čerstvé info

29. októbra 2018 Kandersteg predstaví svoje nové logo a nový vizuál. O deň na to sa spustí nová webstránka centra, ktorá ti pomôže získať lepší prehľad o možnostiach nezabudnuteľných skautských dobrodružstiev. Sleduj tento refresh na Facebooku, Instagrame a webe.

  • viac informácii o centre, možnostiach ubytovania a doborovoľníčenia nájdeš na www.kisc.ch
  • v prípade záujmu o viac informácii nás kontaktuj na international@skauting.sk