Stredoeurópske jamboree na Slovensku bude v roku 2024!

  Zahraničie
2596
Foto: WOSM/Jean-Pierre Pouteau

Slovenský skauting sa rozhodol urobiť zmenu po diskusiách so zahraničnými partnermi. Zmenu pôvodného termínu, rok 2020, ovplyvnilo viacero zmien.

V roku 2020 sa bude konať Európske jamboree v Poľsku. Pokiaľ by sme Jamboree u nás posunuli na rok 2022, mali by českí bratia organizovať jamboree u seba v roku 2024. Tí však organizujú Intercamp a dve medzinárodné akcie sú nad ich možnosti. Po diskusiách na stretnutí Visegradskej štvorky a baltických krajín sme sa rozhodli pre návrh vymeniť poradie v usporiadaní. Junák – český skaut by mal organizovať Stredoeurópske jamboree v roku 2022 (blízkej budúcnosti sa definitívne rozhodnú) a my budeme hostiť bratov zo zahraničia v už spomínanom roku – 2024.

Ak máte chuť aktívne sa zapájať do zahraničných príležitostí a kvôli presunu nášho Jamboree sa vám zrútili plány, nezúfajte. Stále máte viacero možností. Z ponuky vyberám:

  • pomôcť pri organizovaní Európskeho jamboree v Poľsku a/alebo Stredoeurópskeho jamboree v Česku

Môžeme vám preposielať ponuky spojené s týmito akciami a vy sa budete vedieť zapojiť. Je dlhodobý plán, že organizovanie CEJ bude viac rozložené medzi všetky krajiny a nebude to tak veľmi na pleciach usporiadateľa

  • zapojiť sa do aktivít Zahraničnej rady

Môžeme vám ponúknuť zapojiť sa do aktivít alebo iniciatív zahraničnej rady. Neprikladám konkrétnu ponuku. Každý má iné preferencie a tie neobsiahnem pár riadkami

Pokiaľ máte záujem o niektorú z možností, priamo sa mi ozvite a verím, že nájdeme spoločnú cestu 🙂