Zahraničná rada má dve tajomníčky!

  Ústredie
1598

V Zahraničnej rade tak silno makáme, že nám nestačila jedna tajomníčka a museli sme si prizvať na pomoc ďalšiu 🙂 Je ňou Eva Novotná – Škorica z 23.zboru.

Škorica sa bude venovať rôznym zahraničným projektom a Tarhoni zostane administratívna mailová agenda.

Strategický plán Slovenského skautingu má niekoľko úloh aj pre našu radu a Škorica sa pustila do ich plnenia. Jej prvým taskom je toolkit s nadpisom „Ako na Zahraničný skauting“, teda manuál do zborov, ako pracovať s témou zahraničia na družinovkách a výletoch.

Ďalej bude Škorica podporovať projekt Free Being Me z dielne WAGGGS. Začala na ňom pracovať už minulý rok a preložila jednu z častí projektu – Action on Body Confidence.

Čo nám o sebe prezradila Škorica?

“V minulosti som pôsobila v domovskom 23. zbore ako radkyňa družiny, ako členka

Zahraničnej rady a bola som vedúcou mini kontingentu na Macedónskom jamboree v lete 2018. V súčasnosti pôsobím ako vodkyňa 5. oddielu skautiek Trogárky Nitra a tiež ako vodkyňa organizačného tímu Nitrianskych skautských dní. 

Okrem skautingu sa venujem štúdiu v odbore divadelný manažment na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, na ktorej pôde pripravujem v rámci praktickej realizácie magisterského štúdia zavedenie celoročného dobrovoľníckeho programu. Na akademickej pôde tiež pôsobím ako produkčná inscenácií a pripravujem medzinárodný divadelný festival Istropolitana Projekt (v kontexte ktorého zodpovedám za dobrovoľníkov a participujem na fundraisingu).”

Ak by ste chceli Škoricu kontaktovať, môžete na eva.novotna@skauting.sk.

Tajomníčka Zahraničnej rady Slovenského skautingu
ZDIEĽAŤ