Vyhraj dva lístky na Horyzonty

Súťaž
1710

Zaži dobrodružstvo na rôzne spôsoby, pocíť závan osemtisícovky, splň si svoj filmový a fotografický sen, vyskúšaj, aké je to byť musherom a spoznaj, ako vyzerá správna ľadová socha.

Brány festivalu dobrodružných filmov Horyzonty sa tento rok pre návštevníkov otvoria už 10. novembra.

Trojdňový festivalový program bude opäť nabitý zaujímavými hosťami, sprievodnými podujatiami a chýbať nebudú ani obľubené workshopy. Medzi potvrdenými hosťami sa tento rok nachádza horolezec a premožiteľ niekoľkých osemtisícoviek, Ivan Fiala. Ten okrem iného porozpráva aj o expadícii na Nanga Parbat – historicky prvej osemtisícovke, ktorá na svoj vrchol pustila československých horolezcov.

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu je aj vaša tvorba, ktorou v podobe vašich filmov a fotiek tvoríte súčasť festivalu. Ako vždy, stačí cestovať, športovať, plniť si sny, zažívať a užívať si a popritom fotiť, točiť, stríhať a posielať nám vaše filmové a foto výtvory. Fotografie budú súťažiť v kategóriách: krajina/príroda, ľudia a svet okolo nás a športy v prírode. Odborná porota rozhodne o víťazovi a udeli cenu Grand prix a špecialné uznanie. Filmový tvorcovia môžu súťažiť v nezmenených kategóriách : horská príťažlivosť, tajomné cesty, magické hlbiny a biele šialenstvo. Tohtoročnou novinkou je, že okrem slovenských tvorcov sa do súťaže môžu zapojiť aj súťažiaci z Česka. Informácie o súťažiach, poprípade propozície a príhlášky a ďalšie aktuálne informácie nájdete na stránkach www.horyzonty.sk.

Už teraz sa tešíme na vaše úlovky a filmy.

Súťaž o dva voľné lístky

Vyhlasujeme súťaž o dva voľné lístky pre skautov na trojdňový festival dobrodružných filmov Horyzonty, ktorý svoje brány otvorí 10. novembra v Dome armády Trenčín.

Do 31.10. pošli správnu odpoveď na otázku: „Ako sa volali prví dvaja Slováci, ktorí zdolali osemtisícovku?“ na mail: lucia.jakubikova@scouting.sk a skúsime vylosovať práve Teba.

ZDIEĽAŤ