Skautujem doma: HODINA ZEME

  Skautujem doma
2086

V týchto dňoch zažívajú obyvatelia našej planéty náročné chvíle. Pozoruhodné ale je, že obmedzenie ľudských činností, napríklad zatváranie tovární či obmedzenie cestovania vplýva na našu Zem veľmi pozitívne.

Skauti sa už mnoho rokov snažia o to, aby prispeli svojou činnosťou k lepšiemu, ohľaduplnejšiemu či ekologickejšiemu životu na našej planéte. Napriek náročnejšiemu obdobiu, ktorému čelíme, nevynechajme Deň Zeme ani tento rok. Spojme sa online. Pozývame vás zapojiť sa do Hodiny Zeme z pohodlia svojho domova.

Skauti a Hodina Zeme

Ako skauti sme sa v našej každodennej činnosti zaviazali k ochrane životného prostredia a zmene návykov na také, ktoré nám v tom pomôžu. Hodinu Zeme oslavujeme 28. marca medzi 20:30 a 21:30. Aj tento rok vás pozývame uctiť si spoločne planétu Zem zhasnutím svetiel. Okrem tejto jednej hodiny sú však aj iné možnosti, ako sa do osláv Hodiny Zeme zapojiť. Ich prehľad ti ponúkame nižšie.

WWF organizuje webináre, ktoré pomôžu k tomu, aby ste si mohli naplánovať svoj Deň Zeme. Či už so svojou družinou, alebo samostatne. Tieto webináre budú k dispozícii v angličtine, francúzštine, španielčine a arabčine. Link na webináre nájdete TU.

Ako sa môžete zapojiť?

Existuje množstvo rozličných možností, ako sa zapojiť do tejto akcie. Môžete si vymyslieť vlastné aktivity, alebo sa môžete inšpirovať nasledovnými:

  • Pripojte sa k online stretnutiu JOTI Special Edition a zúčastnite tak dynamického programu pri stretnutí sa s rovesníkmi po celom svete.
  • Začnite svoje vlastné aktivity tak, že sa pridáte k Earth Hour Action Kit a pripojíte sa tak ku klimatickým zmenám priamo z vášho domova.
  • Pridajte sa k Voice for the Planet a zložte sľub za ochranu svojho životného prostredia.
  • Pridávajte fotografie a videá o tom, ako sa zúčastňujete Hodiny Zeme a rešpektujete pritom bezpečnostné opatrenia. Pridávajte svoje fotky a videá na sociálne média a použite pritom #EarthHour, #Connect2Earth, alebo @WorldScouting.

Ak sa chcete dozvedieť viac, môžete tiež navštíviť stránku Hodiny Zeme. 

Prispejme spolu ku Dňu Zeme a zúčastnime sa tejto skvelej akcie aj tento rok z pohodlia svojho domova.