Recept na TOP kvalitu od 1. oddielu skauti TETRIX

  Skauting
666

Recept pripravený na mieru – ako posúvať svoj oddiel vpred, na čo myslieť a ako postupovať? Šéfkuchár a zástupca šéfkuchára z 1. oddielu skauti Tetrix v tom majú jasno.

Na prípravu kvalitného oddielu budeme potrebovať:

Súdržnosť, Dobrodružstvo, Pravidelné akcie, Tvorivosť, Fantáziu, Nadupaný program, Lásku, Improvizáciu, Smiech, Skúsenosti, Testosterón 12-ročných chlapcov, Silu, Um.

Postup:

Každý kvalitný recept začína dobrým základom. V tomto prípade to nebude žiaden cibuľový, ale skautský. Preto si do kotlíka hodíme skupinku mladých chalanov s veľkou chuťou pre dobrodružstvá. Tento základ opražíme na nováčikovskom oleji zo všetkých strán do zelena (skautská šatka má zelený lem). Následne pridáme alfu a omegu všetkých receptov, a to soľ a mleté čierne korenie v podobe nadupaného programu a častých akcií. S týmito dvoma surovinami nešetríme, nakoľko predstavujú to najdôležitejšie, čo v našej oddielovej špajzi máme. Dostatok akcií obohatených o zážitky, adrenalín, kartónové kostýmy, priateľstvo, fantázia vsiaknu do nášho základu. Všetky suroviny následne dusíme pod pokrievkou. Naši skautíci tak pustia šťavu, ktorá obsahuje: smiech, radosť, mladícky testosterón, bratskú lásku i súdržnosť. Poslednou prísadou je i improvizácia, ktorá recept vždy zachraňuje. Výsledkom tohto postupu je úžasný oddiel, ktorého chuť ostáva na jazyku jej členom po celý život.

        Termit a Repa, šéfkuchár a zástupca šéfkuchára

Foto: Archív 1. oddielu skauti TETRIX
Foto: Archív 1. oddielu skauti TETRIX
Foto: Archív 1. oddielu skauti TETRIX