Priprav sa na Deň zamyslenia 2021

  Skauting
1913

Už je tu február a spolu s ním prichádza jedna z najväčších akcií, ktorá je každoročne organizovaná WAGGGSom – Deň zamyslenia! Pokiaľ stále nevieš, o čo ide, čítaj ďalej. Ak si v obraze, ale chceš sa dozvedieť aktuálne informácie k tomuto ročníku, taktiež pokračuj v čítaní.

WTD, World Thinking Day alebo teda Deň zamyslenia je niečo ako špeciálny skautský sviatok. Koná sa vždy 22. februára a okrem solidarity, súdržnosti a krátkeho zamyslenia o tom, čo viac môžeme ako skauti svetu ponúknuť, si pripomíname aj narodeniny Roberta Baden – Powella a jeho ženy Olawe. Myslím si, že práve takúto formu by si pre svoju „narodeninovú párty“ B.P. vybral. WAGGGS každoročne vydá balíček aktivít, ktorý sa posledné roky zameriaval na budovanie mieru vo svete. Ani tento rok nie je výnimkou.

V roku 2021 na teba čaká program pod názvom „Postavme sa spoločne za mier.“ Všetky bližšie informácie postupne zverejňujeme v udalosti Dňa zamyslenia na Facebooku. V priebehu tohto týždňa môžeš očakávať už aj samotný balíček aktivít rovnako v udalosti, ako na stránke skaut.sk. Nášivky si môžeš objednať na stránke ScoutShopu.

Balíček aktivít je brožúrka, v ktorej sú nápady na rôzne hry, ktoré môžeš využiť pri tvorbe družinoviek. Dokopy sa tam nachádzajú 3 kategórie po 6 hier. Na získanie nášivky, stačí splniť jednu aktivitu z každej kategórie. To vyjde akurát na jednu družinovku, ale pokojne si to natiahni s družinou aj na tri stretnutia. Aktivity sú zostavené tak, aby sa dali zorganizovať aj v online režime.

Tipy a triky

Keďže tento rok bude aj WTD trochu iné ako po minulé roky, pripravili sme si pre teba špeciálne stretko, na ktorom si spoločne dáme tipy a triky ako pripraviť Deň zamyslenia online. Spolu si prejdeme aktivity, vysvetlíme čo všetko treba spraviť pre úspešné splnenie a verím, že sa navzájom povzbudíme a inšpirujeme. Prihlásiť sa môžeš cez tento link, na základe ktorého ti prepošleme prihlasovacie údaje na ZoomCall. Toto stretko sa uskutoční v sobotu 20.02.2021 o 18:00 hod.

Nezabudni si s družinou alebo oddielom spraviť fotku, či screen obrazovky a poslať nám ho do udalosti WTD 2021! Tešíme sa na všetky fotky a pocity z úspešne prejdeného programu.