Správy z Japonska II.

  Reportáž, Zahraničie
1878

„Náš tím momentálne prežíva skvelé zážitky v Japonsku. Dva dni sme prechádzali po Tokiu a zoznamovali sa s miestnym obyčajom. Japonci sú naozaj iní. Veci, ktoré sa o nich hovoria sú pravdou. Mňa úplne fascinuje ich samozrejmá ochota a úctivosť. S tou ochotou spojenou so starostlivosťou sa neustále stretávame aj u našich domácich skautov u ktorých bývame. Japonka (Ami) mama, nám vysvetlila, že síce ma iba jednu pokrvnú dcéru, ale inak ma deti veľa, veľa (naozaj sa aj pri nás stavia do roly matky). Silvi, francúzska, ktorá tu žije, iba kvôli nám prišla na týždeň to Tokia, aby sa nám mohla venovať. A naozaj nás sprevádzajú všade a nechcú veriť keď tvrdíme, že vládzeme.

Dostávame sa do pomerne vtipných situácii. A myslím, že nielen my. Aj Japonci sa zabávajú na našej snahe nasať japonskú kultúru do nášho správania. Na občasnú terapiu sokom sme si však už zvykli. 

Včera sme navštívili mesto Nikko, ktoré sa nachádza 130km od Tokia. Po vlhkej niekoľko dňovej horúčave sme naozaj s radosťou privítali dážď. A miesto? Neskutočné! Male mestečko od ktorého sa neďaleko nachádza chrámový komplex. Staré budovy, ktoré sú úplne zachované. Vyzdobené farbami, freskami a vyrezávanými postavičkami sú všade. Okolo sa nachádzajú cédrové háje, ktoré skrývajú celé ich tajomstvo do 50 odtieňov zelenej farby 🙂 Myslím, že pre mnohých to bol zatiaľ najlepší zážitok. 

A inak, je super ako sa za tých pár dní úplne neznámi ľudia, môžu stať tak blízkymi 😉 zatiaľ nám to ide!

Dnes sa vydávame do Kamakury, uvidíme čo skrýva toto miesto.“

Rebeka Pazmanyová

ZDIEĽAŤ