Piaty deň: Serviem! – Slúžim!

Reportáž
3872

Ako správni skauti sme v dnešný posledný riadny deň poslúžili a to mestskej časti Dúbravka, konkrétne ZŠ Sokolíkova. Variant pomoci bolo viac. Jedni zveľaďovali okolie školy vytrhávaním buriny a plevelu, iní vnútro školy maľovaním na stenu v jedálni. Posledná skupina bojovných chlapcov mala na starosti rozbíjanie a odvoz starého nábytku. Tí do toho naozaj vložili srdce i silu.

Carpe diem

Práce bolo mnoho, no nás bolo viac! Všetko sme úspešne a nadmieru spokojnosti zvládli. Pomohli sme, realizovali sme sa a pri práci sme utužili vzťahy. Bolo krásne vidieť ako sa dá vecami naozaj hýbať keď sa chce a keď v tom nie sme sami. Myslím si, že výsledok práce nás naplnil viac ako metál na krku. Spokojní sme sa podvečer vrátili na dúbravský domček, čo to zjedli, naposledy skočili do bazéna a pobrali sa na “ Goodbye party“ na Partizánsku lúku. Pripravili sme balóny, jedlo, pitie a samozrejme hry, ktorými sa celá párty začala.

Hrali sme sa, jedli a zabávali až do večerného kľudu, kedy sme sa pomaly začali presúvať späť na základňu do Dúbravky. Poslednú noc tu totiž strávia všetci Briti spolu a zajtra ráno sa vydajú na cestu domov.

Neverili by ste, pretože ani ja sama tomu nemôžem uveriť, ale prirástli mi k srdcu. Boli naozaj veľmi milí, osožní a priateľskí, že to inak ani nešlo. Budú mi chýbať, ale snáď sa ešte niekedy uvidíme, pri inom podobne vydarenom projekte. Dúfam, že s nami budete pri tom.

Maľovanie jedálne.

Demoličné práce.

Vytrhávanie buriny.

Grilovačka na večernej goodbye party.

Foto: Marián Suvák – Punťo