Skautské Horalky (cca 10 ks)

Receptár
1846

4 pláty tenkých tortových oblátok
20 g stuženého tuku (Cera)
100 g čokolády na varenie

Plnka:
350 g arašidového masla
3-4 tuby kakaového Salka
zmäknutá Hera alebo maslo
práškový cukor (podľa chuti)

Plnka:

Arašidové maslo zmiešame so Salkom a postupne pridávame zmäknutú Heru alebo maslo, pokiaľ nám nevznike roztierateľná hmota (krém). Ak je krém málo sladký alebo nemá ideálnu chuť podľa vašich predstáv, postupne pridávame práškový cukor, až kým nedosiahneme tú pravú chuť.

Poleva:
Do menšieho hrnca dáme pokrájanú Ceru s polámanou tabuľkou čokolády. Hrniec vložíme do väčšieho hrnca s horúcou vodou. Ceru s čokoládou v tomto vodnom kúpeli za občasného miešania roztopíme a poleva je hotová. Necháme ju vo vodnom kúpeli, aby nám nestvrdla.

Postup:
Krém rovnomerne poroztierame na pláty oblátok, ktoré potom dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Následne ich režeme zúbkatým nožíkom na obdĺžniky ľubovoľnej veľkosti. Boky namáčame v čokoládovej poleve, aby získali vzhľad Horaliek. Poukladáme na alobal alebo papier na pečenie, dáme na 5 minút do chladničky a originálne skautské Horalky máme hotové!
Sú oveľa lepšie než klasické Horalky a hodia sa na akúkoľvek príležitosť.

Dobrú chuť!

ZDIEĽAŤ