ReceptárRýchla bábovka

Rýchla bábovka

Ulož si tento článok na neskôr
Tento článok máš uložený

Čo potrebujeme:

4 polievkové lyžice hladkej múky
0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
4 polievkové lyžice práškového cukru
2 polievkové lyžice Granka
1 vajce
3 polievkové lyžice oleja
3 polievkové lyžice mlieka
1 hrnček

Pracovný postup

1. Na začiatok si v hrnčeku zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva, cukrom a Grankom.

2. Do zmiešanej zmesi pridáme jedno vajíčko a opäť premiešame.

3. Pridáme 3 polievkové lyžice oleja a 3 polievkové lyžice mlieka. Dobre premiešame, aby sme dostali hmotu bez hrudiek.

4. Takto pripravenú zmes v hrnčeku dáme do mikrovlnnej rúry na zhruba 3,5 až 5 minút. Na mikrovlnke nastavíme najvyšší výkon – okolo 1 000 wattov.

5. Počkáme, až kým naša bábovka nezačne z hrnčeka vykúkať – tak, ako na fotke. Potom môžeme mikrovlnku pokojne vypnúť. Nevadí, že ešte neprešlo celých päť minút. Bábovka je už hotová.

6. Bábovku sa pokúste ešte za tepla vyklopiť a naservírovať. Odporúčame nakrájať na menšie úhľadnejšie kúsky – buď na kolieska, alebo iné geometrické útvary, podľa fantázie. Pozor však na prsty. Bábovka bude ešte páliť. Podávajte s ovocím a šľahačkou. Fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť!

Páči sa ti článok? Odporuč ho svojim priateľom

Marián Suvák
Marián Suvák
Koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku. V rokoch 2011-2022 šéfredaktor skautských časopisov Skaut a Médium.

Vyberáme na rovnakú tému

Veľkí-malí v Budapešti – malá-veľká Budapešť

Už je to v 2. oddiele Veľkých-malých Spišský Hrhov (takmer) tradícia. Opäť, tretí rok za...

Buď pripravený… na jarný reštart!

Odložením zimných búnd a kabátov prichádza príležitosť sa opäť zvítať s dlhšími teplejšími dňami. Jar už notoricky...

Fifov svet poštových známok

Jeho zberateľskou vášňou je skautská filatelia. Je jedným z mála filatelistov – skautov, ktorý...

Najnovšie na skaut.sk

Dnes najčítanejšie