Otestovali sme sekery Fiskars novej generácie

  Promo
2710

Fiskars vyvinul nový rad sekier tak, aby vyhovovali ľuďom rôzneho vzrastu, sily, schopností a skúseností. V rozšírenom sortimente si tak každý môže vybrať presne tú pre seba.

Nové sekery štvrtej generácie Fiskars skvelo padnú do ruky a sú prakticky nezničiteľné. Majú inovatívnu rukoväť s 3D štruktúrou, ktorá im umožňuje bezpečnejší a rýchlejší švih. Tiež lahodia oku: získali prestížne ocenenie za dizajn „Red Dot Award“.

Sekanie dreva ešte nikdy nebolo také presné a účinné.

Už v jesennom čísle časopisu Skaut môžete vyhrať univerzálnu sekeru Fiskars X7.

promo-fiskars-ba-7988

Nový model sekery X21 je určený pre tých, ktorí ju používajú veľmi často a vyžadujú vynikajúci štiepací výkon. Preto sme sa zamerali na maximalizáciu rýchlosti švihu a zvýšili ovládateľnosť sekery,“ hovorí Petteri Masalin, vedúci výskumu a vývoja Fiskars.

Viete ako si vybrať správnu sekeru?

Hmotnosť a dĺžka zohráva dôležitú úlohu pri efektivite a bezpečnosti sekania. Pozrite si krátke inštruktážne video a zistite, ktorá sekera je pre vás tá najvhodnejšia.

Technika bezpečného štiepania

Bezpečnosť je prvoradá. Postoj, správna vzdialenosť, uhol, uchopenie sekery, či perfektný švih pomôžu eliminovať akékoľvek riziko.

Otestovali sme sekery Fiskars novej generácie

Zúčastnili sme sa Fiskars Campu, kde sme mali možnosť si sekery novej rady reálne aj otestovať a vyskúšať čo naozaj zvládnu a dozvedeli sme sa ako s nimi správne pracovať. Inštruktážne videá, ktoré pomôžu nejednému táborníkovi si môžete, alebo ste už pozreli vyššie.

Výbornou správou pre všetkých čitateľov časopisu Skaut je, že už v jesennom čísle si budete môcť zasúťažiť o univerzálnu sekeru Fiskars X7.

promo-fiskars-ba-8197

promo-fiskars-ba-8057

Bezpečnosť, precíznosť a rýchlosť

Fiskars vyrába odolné sekerky už od 17. storočia. 365 rokov táto fínska spoločnosť zdokonaľuje dizajn a kvalitu s pomocou najnovších technologických postupov, aby jej produkty čo najviac vyhovovali potrebám zákazníkov.

Fiskars sa pri novej generácii sekier zameral predovšetkým na bezpečnosť a presnosť sekania. V porovnaní s tradičnými drevenými sekerami je nová rada Fiskars bezpečnejšia a príjemnejšia na použitie. Zahnutý koniec topora bráni vykĺznutiu sekery z ruky a predchádza tak nehodám. Inovatívna 3D rukoväť zvyšuje kontrolu a rýchlosť švihu. Sekera má čepeľ napevno zaliatu do topora, vďaka čomu čepeľ pri sekaní nemôže z topora vypadnúť. Ostrie sekery je dvakrát tvrdené, čo zvyšuje jeho odolnosť a uľahčuje ostrenie.

promo-fiskars-garden-environmental-x-series-3

S novou generáciou sekier Fiskars sa štiepanie dreva stane zábavnejším a ľahším. Sekerky sú vyrobené z ultraľahkého a odolného materiálu FiberComp™, ktorý pomáha minimalizovať námahu a je prakticky nerozbitný. Pre ľahké a bezpečné ukladanie sekier Fiskars vytvoril špeciálne plastové obaly.

Nový rad sekeriek Fiskars je v predaji od augusta 2015.

promo-fiskars-garden-environmental-x-series-2

O Fiskars

Spoločnosť Fiskars je popredný svetový výrobca značkových produktov pre domácnosť a záhradu. Bola založená v roku 1649 a je tak najstaršou doposiaľ fungujúcou fínskou firmou. Výrobky Fiskars sú známe po celom svete pre svoju funkčnosť a špičkový dizajn. Spoločnosť vlastní silné portfólio medzinárodných značiek: Fiskars, Iitala a Gerber. Ikonický produkt spoločnosti Fiskars, oranžové nožnice, sa zrodili už v roku 1967. Boli to prvé nožnice s plastovými držiakmi na svete. Spoločnosť Fiskars je kótovaná na burze Nasdaq v Helsinkách. Skupina vykázala v roku 2014 čisté tržby vo výške 768 miliónov EUR a zamestnáva zhruba 4800 ľudí vo viac ako 20 krajinách sveta.

O Red Dot Award

Cena Red Dot bola vytvorená dizajn centrom Nordrhein Westfalen a s približne 17.000 súťažnými prihláškami každý rok, sa radí k tým najrešpektovanejším dizajnérskym súťažiam na svete. V roku 2015 slávi 60. výročie svojej existencie. Úplne po prvý krát bola súťažná porota zvolaná k hodnoteniu prác v roku 1955. Známe ocenenie „Red Dot“ sa udeľuje za vysokú kvalitu a dizajn. Viac informácií je k dispozícii na www.red-dot.org/press.

promo-fiskars-garden-environmental-x-series-1