Bežecká sezóna v plnom prúde!

  Program
4519

Běhej proto po lesích jako vlk, skákej jako gazela po planinách. Lesní běh ti zase postaví duši na nohy. A tělo? Na zlaté nožičky! Nejtěžší je začít. Nebát se únavy, výsměchu. Jen houšť a větší kapky – nejkrásnější zásada. Půl hodiny denně, stejně bys ji doma mátožně prolelkoval, provzdychal. Ráno nebo večer, v zimě či v létě, za slunce i deště. Běh je králem dne, často tím jediným pořádným, co za celý den uděláš.“ (Miloslav Nevrlý – Karpatské hry: Hra na vlčí dech a gazelí nohy)

Výzva Vlčí dych a gazelie nohy ti ponúka skvelú možnosť si poriadne zamakať a po lockdowne sa dostať do formy. Šport, ktorý si vo svete získal toľkú obľubu si získa možno práve aj teba.

Po minuloročnej pauze je tu opäť príležitosť na kolektívne plnenie tejto výzvy. Možno aj teba motivuje, keď vidíš, ako ostatní makajú a tak nechceš ostať pozadu. Na sledovanie svojich výsledkov a pokrokov môžeš využiť online tabuľku a všetky minúty, kilometre, aj dojmy si zapisovať. Zároveň sa tak môžu všetci bežci navzájom inšpirovať a spoločne dobehnúť až do „cieľa“.

Keďže aprílové počasie nám tento rok veľmi neprialo, začíname 1. mája 2021. Naštartujme sa spoločne, vyrazme do lesov a na lúky a načerpajme nové sily!

Zapíš sa do online tabuľky

Ako sa pridať do kolektívneho plnenia výzvy?

  • Klikni sem.
  • Vytvor si v najbližšom prázdnom stĺpci svoj bežecký profil.
  • Začni behať, zapisuj svoje výsledky a inšpiruj sa ostatnými.

Prekonaj sám seba a získaj túto náročnú výzvu. Odmenou ti bude štíhla atletická postava alebo aspoň dobrý pocit.

Podmienky pre splnenie výzvy Vlčí dych a gazelie nohy
(aj na stránke skauting.sk)

  • Počas 90 dní ísť aspoň 45-krát behať von (nie v hale a ani na bežeckom páse). Môžeš behať aj v meste, ale najlepšie to je v lesoch a kopcoch.
  • Beh musí trvať minimálne 30 minút bez prestávok v bežeckom tempe, ktoré ti vyhovuje. Nezáleží na vzdialenosti, ktorú prebehneš. Nemal by si sa však prechádzať.
  • Za jeden deň sa ti ráta maximálne jeden beh. Beh nenahradzuje turistika ani iné športy.

Tabuľka na stiahnutie

Ak si počas plnenia výzvy chceš dať mierny digitálny detox, môžeš si vytlačiť tabuľku, do ktorej si môžeš jednoducho zaznačovať, ako sa ti darilo. Stiahnuť si ju môžeš tu.

Stiahni si tabuľku

Daj svojim kamarátom zdieľaním na Facebooku vedieť, že si sa do tejto výzvy pustil. Možno ich motivuješ a pridajú sa aj oni.


Zdieľať na Facebooku

predsedníčka Programovej rady Slovenského skautingu
ZDIEĽAŤ