Modrý impulz pre jarný rozbeh

  Program
3267

Rovnako, ako niekoľko storočí stará Mozartova hudba nestráca ani dnes na kráse, existujú aj skautské výzvy, ktoré sú overené rokmi a vyzreté ako dobrá Vinea. K nim patrí určite i Modrý život – 7 pravidiel pre kvalitnejší život od majstra Foglara.

Jarný čas je ideálny na plnenie tejto výzvy. Tvoje telo sa ešte nestihlo spamätať zo „zimného spánku“  a na niečo ako Vlčí dych a gazelie nohy možno ešte nie je pripravené (apríl sa však blíži!). Modrý život je skvelou príležitosťou, ako sa s citom vrátiť do starých skautských koľají – a to nie len čo sa týka tela, ale aj ducha.

Pre pripomenutie: v rámci Modrého života budeš každý deň ráno 15 minút cvičiť a umývať sa studenou vodou na zlepšenie otužilosti. Svoj charakter posilníš slušným rozprávaním, čestným jednaním a dobrým skutkom. Každý večer si zaspomínaš, čo radostné si počas dňa zažil a to, že ráno i večer si umyješ zuby, asi nemusíme ani pripomínať.

Aby sa ti výzva príjemnejšie plnila, máme pre teba prekvapenie. Klasická tabuľka Modrého života sa dočkala nového moderného spracovania. Vďaka nej si teraz môžeš jednoducho zaznačovať, ako sa ti ktorý deň darilo plniť všetkých sedem bodov. Odporúčame ti vytlačiť si rovno dve tabuľky na jednu stranu formátu A4 – druhú tabuľku potom môžeš dať kamarátovi alebo rodičovi.

Stiahni si tabuľku

Daj svojim kamarátom zdieľaním na Facebooku vedieť, že si sa do tejto výzvy pustil. Možno ich motivuješ a pridajú sa aj oni.


Zdieľať na Facebooku


 

Chcel by si mať k dispozícii viacero podobných prehľadných tabuliek (napr. pre výzvy Vlčí dych a gazelie nohy, Knižnica alebo Uzol dobrého skutku)?

Anketa

Loading ... Loading ...
Predseda Programovej rady Slovenského skautingu.
ZDIEĽAŤ