Zraz skautov z celého sveta len pár kilometrov od nás!

  Pozvánka, Zahraničie
2204

Počul si už o Intercampe? Je to ako malé jamboree, ktoré trvá jeden víkend. Prídu naň skauti z celého sveta. Prečo je to teraz tak aktuálne? Pretože na konci mája sa bude konať v Nyse, na juhu Poľska – len niekoľko desiatok kilometrov od našich hraníc.

Skauting v úplne inej dimenzii než si zvyknutý

Ak si zažil stredoeurópske jamboree vieš o čom hovorím. Tisíc skautov na jednej lúke (na intercampe býva aj vyše dvoch-troch tisíc), úžasný celodenný program plný aktivít ktoré by si si u nás len-tak nevyskúšal, skutočne živé večerné koncerty, spontánne hry a zábava so skautmi z rôznych národov. Napríklad v tomto roku majú na Intercamp namierené Kanaďania, Japonci, Alžírci, Nemci, Litovci, Švajčiari, Francúzi… ale aj naši bratia Poliaci a Česi.

Tak blízko a lacno to možno už nebude

Intercamp sa každoročne koná v inej krajine. Minulý rok ho hostila Veľká Británia, pred ňou to boli USA, Belgicko, Nemecko, Francúzsko… tak blízko ako bude teraz v Nyse ešte doposiaľ nebol. Zároveň táto štvordňová „sešn“ je relatívne lacná – 25 eur na jedného (pre porovnanie – stredoeurópske jamboree stojí 4x viac). V cene je zahrnuté prenajatie lúky a kompletný program. Poliaci sa rozhodli pre leitmotív rytierstva, takže milovníci bojoviek sa majú na čo tešiť.

Lepšie raz vidieť…

Preto odporúčam všetkým ešte váhajúcim povinne pozrieť toto krátke video z minulého roku:

Tak čo, uvažuješ ísť?

Prihlasovanie prebieha na www.intercamp.info Ak máš nejaké otázky, máš problém zohnať parťákov do patroly (registrácia jednotlivcov nie je možná), či chceš poradiť výhodné dopravné spojenia na miesto akcie… môžeš ma pokojne kontaktovať na skautsky.korbacik@gmail.com.

Pozor! Prihlasovanie prebieha len do konca marca.

ZÁKLADNÉ INFO ohľadom účasti na INTERCAMPE

  • 22. – 25. mája v Nysa, Opolské vojvodstvo (PL)
  • Vek účastníkov minimálne 12 rokov
  • Potrebná je znalosť angličtiny (aspoň tak, aby si sa úplne nestratil)
  • Spí sa vo vlastných stanoch
  • Cena: 25 eur program + zhruba 40 eur cesta
  • Strava je vo vlastnej réžii každého „oddielu“, najčastejšie za pomoci varičov (podrobnosti dohodneme s prihlásenými)

Korbáčik (skaut s prechodným pobytom v Poľskej republike)
foto: archív intercamp.info