Festival v lone prírody – taká je Atmosféra

Pozvánka
428
Foto: Pavel Kudiváni

Ak ste niekedy túžili zažiť menší festival v objatí vinohradov so skvelou hudbou, nemusíte chodiť ďaleko. Práve neďaleko dedinky Hontianske Nemce sa bude aj tento rok – prvý augustový víkend – konať festival Atmosféra. Pozývame vás byť pri tom. Nielen ako návštevníkov, ale aj ako dobrovoľníkov.

Atmosféra sa koná na lúke niekoľko kilometrov od dedinky Hontianske Nemce, na ktorej počas niekoľkých týždňov vyrastie festivalový areál. Počas bežného roka by ste ani nepovedali, že je dejiskom letného festivalu. Atmosféra vzniká v réžii miestnej rodáčky Gretky Pavlovovej, ktorá ju začala organizovať ako svoju SOČ na strednej škole.

Atmosféra s 3000 návštevníkmi

Dnes známy slovenský festival začal ako miestne podujatie v kultúrnom stredisku, na ktoré sa prišlo pozrieť pár stoviek ľudí z Hontianskych Nemiec a okolia. Dnes sa koná na lúke s kapacitou 3000 návštevníkov.

Prečo Atmosféra?

Každý rok, počas prvého augustového víkendu, prináša na jedno miesto skvelý hudobný program zo Slovenska a Českej republiky a rôznorodý sprievodný program. Návštevníci prichádzajú za podnetnými diskusiami, literárnym programom, workshopmi, pohybovými lekciami. Na svoje si prídu návštevníci všetkých vekových kategórií.

Foto: Pavel Kudiváni

Pomôžte nám tvoriť Atmosféru dobrovoľne

Festival sa snažíme pripravovať s ohľadom na prírodu a to, čo nám lúka počas festivalu dá, sa jej snažíme počas celého roka vrátiť. Aj samotnú Atmosféru budujeme s ohľadom na ekológiu; mimoriadne dbáme na triedenie odpadov, používame ekologické čistiace prípravky, vratné poháre a rozložiteľný jednorazový riad – a nielen to.

Pri budovaní areálu však potrebujeme ľudí, ktorí prírodu milujú rovnako ako my a neboja sa priložiť ruku k dielu. S našimi dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami sa snažíme vytvoriť atmosférickú komunitu – a podľa nás sa nám to aj darí. Veď dni a noci strávené spolu v prírode s rovnakým cieľom; to sa na tých vzťahoch vie pozitívne podpísať.

Foto: Pavel Kudiváni

Na lúke robíme rôzne prípravné práce. Areál začíname pripravovať približne týždeň a pol pred festivalom a s tým sa spája napríklad hrabanie lúky, stavba spŕch, inštalácia tienenia, sedenia, príprava dobrovoľníckej zóny, komunitnej kuchyne. Práce je naozaj veľa a budeme veľmi radi, keď medzi nami privítame aj posily z radov slovenských skautov.

Príďte nám pomôcť postaviť alebo zložiť areál. Počítame s vami od štvrtku, 3. augusta 2023 od 12:00 do nedele, 6. augusta 2023 do 15:00. Ak môžete prísť skôr alebo odísť neskôr, budeme radi, keď s nami strávite každý deň navyše. Počas festivalu vás čaká osem hodín, zvyšok si môžete užiť ako návštevníci.

Viac informácií sa dozviete na tejto stránke a registrovať sa ako dobrovoľníci môžete na tomto linku. Tešíme sa na vás!

ZDIEĽAŤ