Novinky zo Skautského inštitútu na mesiac júl

  Pozvánka
1023

Prinášame vám prehľad programu Skautského inštitútu na Slovensku. Ponuka je opäť tradične pestrá. Stačí si len vybrať.

Milé a milí,

hľadajme každý deň nielen priestor pre dobré skutky, ale aj okamihy, ktoré nás robia šťastnými. Tešme sa z prebiehajúceho leta, z úsmevov (či už tých viditeľných alebo tých schovaných za rúškami) rodiny, známych, detí, detí na táboroch. Chvíľu žime okamihom. Nechajme si slnkom zaliať tvár, sadnime si na zem, vnímajme zurčiaci potok. A oddychujme. Zaslúžime si to.

Ak radi oddychujete a zároveň čerpáte zo skúseností druhých, vybrali sme niekoľko záznamov z eventov SI. Taký správny mix na dlhé letné večery.

Lucka Demková – Tefi
Koordinátorka SI na Slovensku

VYBERÁME Z ARCHÍVU

„EKO“ NA SKAUTKÝ TÁBOR

Letné skautské tábory patria medzi obľúbené zážitky nás skautov. Šum lesa, zurčiaci potok či romantické táboráky, to všetko sa s týmito zážitkami neoddeliteľne spája. Chcete sa dozvedieť, ako tábory realizovať s čo najmenším negatívnym vplyvom na prírodu, ktorá je nám počas niekoľkých týždňov domovom?

Pozrite si záznam z interaktívneho workshopu pod taktovkou tímu Skauti myslia globálne.

ESENCIA ETAPOVIEK

Kostýmy, kulisy, ale predovšetkým strhujúci príbeh: dobrá táborová etapovka je nielen hrou, ale zážitkovým korením, ktoré spestrí všetko. Nechajte sa inšpirovať 3 programovými expertmi z LŠ Safari a ich nápadmi na táborové etapové hry.

MONTESSORI V DETSKEJ IZBE

Čo je pedagogika typu Montessori a ako funguje? No a dá sa niečo z jej poznatkov využiť v dnešnej dobe, keď sú zatvorené školy a škôlky, aj doma? Na to sa v online diskusii opýtame zakladateľky jednej z bratislavských Montessori škôlok Zuzky Vaškovej.

SKAUTOVANIE S DEŤMI

Ste rodič, máte deti a skauting pevne vrytý v srdci? Túžite spojiť dve, na prvý pohľad nezlučiteľné a náročné úlohy? Zažiť si skautský tábor s najbližšími? Byť skautským radcom, vodcom pre vlastné deti? A už ste počuli o „rodinnom skautingu“?

O tom, ako robiť skautský program niekoľkým vekovým kategóriám naraz, či je rodič doma rodičom a na skaute vodcom a o ďalších špecifikách rodinného skautingu sme sa rozprávali s rodičmi/skautskými vodcami.


Skautský inštitút na Slovensku je platforma, kde sa prelínajú hodnoty skautského hnutia s témami, ktoré rezonujú v spoločnosti a v miestnych komunitách. Cielene sa zameriava na také trendy a témy, ktoré majú v sebe potenciál pozitívne rozvíjať Slovenský skauting.