Júnové novinky zo Skautského inštitútu

  Pozvánka
795

Prinášame vám prehľad programu Skautského inštitútu na Slovensku. Ponuka je opäť tradične pestrá. Stačí si len vybrať.

Milé a milí,

o tom, kam smerujeme, neuvažujeme len v SI-íčku. Uvažuje o tom i celý Slovenský skauting. Ale nestačí, keď o tom bude uvažovať len Náčelníctvo či Ústredie. Poďme do hĺbky, každý jeden z nás. Naučme sa klásť dobré otázky, na ktoré neexistujú jednoduché jednoslovné odpovede. Buďme kritickí voči sebe, pozerajme sa na veci z rôznych uhlov. Neuzatvárajme sa do seba, ale tiež sa nenechajme strhnúť prúdom nenávisti len preto, že sa s niečím nedokážeme stotožniť. Buďme skautky a skauti – rytierky a rytieri 21. storočia.

Lucka Demková – Tefi
Koordinátorka SI na Slovensku

Júnový program

PO STOPÁCH STARÝCH TRATÍ

  • Piatok 11. jún o 18:00, vlastivedná prechádzka (Bratislava)

Vyjdime z online priestoru!

Láka vás stará Bratislava? Vedeli ste, že na Trnavské mýto chodievali vlaky z Trnavy? Nechajte sa previesť, očariť a trochu poučiť nadšencom histórie Ivanom Švihranom. Nové Mesto tak, ako ho nepoznáte.

ESENCIA ETAPOVIEK

  • Nedeľa 13. jún o 19:30, diskusia

Kostýmy, kulisy, ale predovšetkým strhujúci príbeh: dobrá táborová etapovka je nielen hrou, ale zážitkovým korením, ktoré spestrí všetko. Nechajte sa inšpirovať 3 programovými expertmi z LŠ Safari a ich nápadmi na táborové etapové hry.

PRIPRAVUJEME
OXYMORON DEJÍN: NEVÍTANÁ NÁVŠTEVA 1968 – 1991

  • Diskusia

23-ročný “dočasný” pobyt vojsk Varšavskej zmluvy na území ČSFR nie je možné len tak vytesniť z pamäti. Pripravujeme pre vás diskusiu aj o tom, čo znamenala ich prítomnosť pre celý slovenský národ, i o tom, ako sa z tohto obdobia vieme dnes poučiť.


Skautský inštitút na Slovensku je platforma, kde sa prelínajú hodnoty skautského hnutia s témami, ktoré rezonujú v spoločnosti a v miestnych komunitách. Cielene sa zameriava na také trendy a témy, ktoré majú v sebe potenciál pozitívne rozvíjať Slovenský skauting.