Prihlás sa do Sokratovho inštitútu!

  Pozvánka
1099

Študuješ na vysokej škole? Máš otvorenú myseľ, dokážeš sa dívať na veci v kontexte?
Pridaj sa aj ty ku skautom, ktorí Sokratov inštitút už absolvovali alebo práve naň chodia!

Ročník 2015/2016: Stanka Kučkovská a Marcel „Glasič“ Glasa
Ročník 2014/2015: Miška Ridzoňová, Katka Pazmányová a Dominik „DJ“ Jakub
Ročník 2013/2014: Lukáš „Kuko“ Podolský a Martin „Cero“ Cerovský

Po úspešnom absolvovaní troch ročníkov, otvára Sokratov inštitút opäť brány pre ďalších 20 mladých ľudí. Sokratov inštitút je ročný vzdelávací program určený mladým ľuďom vo veku 18-32 rokov pozostávajúci z 10 workshopov a záverečného kolokvia s praktickým výstupom v podobe realizácie vlastného mikroprojektu. V rámci štúdia získajú študenti zručnosti, nedoceniteľné kontakty a rozšíria si obzory nad hranice svojich bežných záujmov.

Čo čaká nových študentov?

Študenti budú mať opäť možnosť stretnúť sa so špičkovými lektormi, medzi nimi napríklad: Martin M. Šimečka, Dušan Ondrušek, Juraj Karpiš, Vanessa Andreotti, Erik Baláž, či ligvista Daniel Everett. Dan Everett strávil roky súžitím s brazílskym domorodým kmeňom Piraha. Pôvodne prišiel do kmeňu ako misionár, spolu s manželkou a jeho tromi deťmi. Tridsaťročná skúsenosť ho však ovplyvnila natoľko, že misionársku činnosť sám opustil. Jeho kniha „Nespite, sú tam hady“, kde o svojich skúsenostiach píše, v roku 2008 bola podľa Blackwell s booksellers jedna z najlepších kníh vo Veľkej Británii a v USA.

V ročnom doplnkovom štúdiu budú študenti taktiež diskutovať o tom, ako sa dohodnúť s ľuďmi z iných kultúr, čo sa dalo počas Nežnej revolúcie urobiť lepšie a vydajú sa aj do Tatier spoznať európsku divočinu a možno aj pozorovať medvede.

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-6

Kde a ako štúdium prebieha?

Väčšina vyučovania prebieha vo Vzdelávacom Centre Zaježová, ktoré je vzdialené asi 20 km od Zvolena. Študenti tak majú jedinečnú možnosť si s lektormi počas štyroch dní workshopu vytvoriť neformálne vzťahy. Spoločne môžu diskutovať pri obede, či na prechádzkach v prírode. Okrem workshopov sú súčasťou štúdia aj mikroprojekty, ktoré predstavujú spôsob, ako môžu študenti previesť získané poznatky do praxe.

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-1

Ako sa prihlásiť?

Sokratov inštitút je otvorený pre mladých ľudí od 18 do 32 rokov, štúdium je zdarma vďaka finančnej podpore ZSE a.s. Nový ročník začína v septembri, uzávierka prihlášok je už 30. apríla 2016 a to online na stránke www.sokratovinstitut.sk.

„Sokratov inštitút sú pre mňa predovšetkým ľudia, ktorí ho vytvárajú a zúčastňujú sa ho. Tí ma napĺňajú nádejou, že naša spoločnosť sa uberá dobrou cestou a zároveň mi neustále poskytujú inšpiráciu pre každodenný život.“

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-8

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-2

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-5

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-3

medium-pozvanka-sokratov-institut-2016-7

Články publikované pod autorstvom časopisu Médium sú texty určené pre cieľovú skupinu v roverskom veku, texty zo starších čísel časopisu, alebo texty bez uvedenia autorstva.
ZDIEĽAŤ